آثار :  1 پیوند شعر وموسیقی  2 تاریخ موسیقی نظامی ایران  3 ترجمه انجمن دوستی  4 ترجمه تفریح  5 ترجمه دختران فضل فروشی به همراه چهار نمایشنامه دیگر ازچهارنویسنده دیگر  6 ترجمه مشت زن  7 ترجمه موناوانا ودونمایشنامه دیگر  8 حافظ وموسیقی  9 رسانه موسیقی بهجت الروح تاریخ موسیقی ایران  10 زندگی وآثار غلامحسین درویش  11 سرگذشت کامل وزیری  12 شرحی بررساله موسیقی جامی  13 فرهنگ سازهای (دایره المعارف سازشناسی ایران )شرح موسیقایی یکصد وبیست ونه غزل حافظ ومجموعه مقالات حسینعلی ملاح ازتالیفات اوست.  14 منوچهری دامغانی وموسیقی  15 نمایشنامه های زنده باد زندگی وملکه ویکتوریا
خلاصه : دکتر عظیم وهاب زاده درسال 1309دراردبیل زاده شد. دکتر عظیم وهاب زاده پس ازاخذ دیپلم درزادگاه خود اردبیل دردانشگاه تهران شد . وی دارای دکتری پزشکی عمومی ازدانشگاه تهران 1342ونیز مدارک مربوط به روانپزشکی ازبیمارستانهای ازگل وروزبه درتهران می باشد. وی ویراستارکتابهای پزشکی ومولف کتبی درباب روانپزشکی بوده است. دکتر وهاب زاده در23مرداد 1365درگذشت. کتاب"ترجم? کتاب مختصر روان پزشکی " عظیم وهاب زاده ، در دوره چهارم انتخاب کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،به عنوان کتاب سال برگزیده شد.گروه : علوم پزشکیرشته : روانپزشکیتحصیلات رسمی و حرفه ای : استاد دکتر عظیم وهاب زاده دور? تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در زادگاه خود-اردبیل- به پایان رساند. وی در سال 1330 به دانشکده پزشکی دانشگاه تهران راه یافت و در سال 1342 موفق به دریافت دانشنام? دکتری از دانشگاه مذکور گردید.او همچنین مدرک روانپزشکی را ازبیماستهانهای روزبه وازگل دریافت کرده است.خاطرات و وقایع تحصیل : اخذ تخصصی روانپزشکی ازبیماستهانهای ازگل وروزبه ازوقایع مهم زندگی علمی دکتر عظیم وهاب زاده بوده است.فعالیتهای ضمن تحصیل : استاد عظیم وهاب زاده درحین تحصیل پزشکی عمومی به مداوا ونیز مطالعه درزمینه روانپزشکی مشغول بوده است.وقایع میانسالی : دکتر عظیم وهاب زاده طی سالهای کارمداوم دربیمارستان ونک تهران دربخش های روانپزشکی واعتیاد به مداوای بیماران روانی شتافت .بطورهمزمان دردانشگاه آزادبه ویراستاری کتابهای پزشکی پرداخت. ونیز به تحقیق وتدریس درانستیتوروان پزشکی تهران وویراستاری کتابهای پزشکی درمرکز نشر دانشگاهی پرداخت.زمان و علت فوت : دکتر عظیم وهاب زاده درتاریخ 23مرداد 1365ه.ش. براثر ابتلا به بیماری سرطان درگذشت.فعالیتهای آموزشی : مرحوم وهّاب زاده ابتدا در بیمارستان ازگل و سپس در بیمارستان روزبه به آموختن علم روان پزشکی پرداخت و با اندوخته های علمی خود، طی سالها کار مداوم در بیمارستان ونک در بخش های روان پزشکی و اعتیاد به مداوای بیماران روانی شتافت. و همزمان در دانشگاه آزاد اسلامی ویراستاری کتب پزشکی را به عهده گرفت. نامبرده در سالهای قبل از انقلاب به کار آرام علمی اشتغال داشت که نام او با چند پژوهش بین المللی در زمینه اعتیاد همراه است. وی پس از انقلاب به کار تدریس و تحقیق در انستیتو روان پزشکی تهران پرداخت و همزمان در مرکز نشر دانشگاهی به ویراستاری کتب پزشکی اهتمام ورزید که ویراستاری استادانه ترجمه کتاب مختصر روان پزشکی که با تلاش گروهی از مترجمین فراهم گردید، یکی از یادگارهای شایان تحسین اوست. مراکزی که فرد از بانیان آن به شمار می آید : بنیادگزار نخستین کنگره نوروپسیکولژی در ایران در اردیبهشت ماه 1365.آرا و گرایشهای خاص : استاددکتر عظیم وهاب زاده ازجمله روانپزشکانی بودکه به مسائل اعتیاد وتاثیرات وعوامل روانی توجه ویژه ای داشته است.جوائز و نشانها : کتاب"ترجم? کتاب مختصر روان پزشکی " عظیم وهاب زاده ، در دوره چهارم انتخاب کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،به عنوان کتاب سال برگزیده شد.چگونگی عرضه آثار : از فعّالیّت های علمی و پژوهشی دیگر وهاب زاده که گواهی راستین بر تلاش مستمر و پشتکار وقفه ناپذیر ایشان است عبارت است از: درج مقالات متعدّد در زمینه های علوم رفتاری در مجلّه بازتاب – برنامه ریزی در طرح و تنظیم و انتشار ویژه نام? اعتیاد
آثار :  1 ترجم? کتاب مختصر روان پزشکی ویژگی اثر : این کتاب ، در دوره چهارم انتخاب کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،به عنوان کتاب سال معرفی و برگزیده شد. آشنایی با کتاب ترجم? کتاب مختصر روان پزشکی کتاب شامل دو بخش روانشناسی و روان پزشکی است. بخش روانشناسی شامل اطلاعاتی نوین در زمینه های گوناگون رفتاری شامل مباحث رشد و هوش – یادگیری و شخصیت – هیجانها – خواب و رؤیا – و ادراک و همچنین معرفی مکاتب آسیب شناسی روانی است و اما بخش روان پزشکی که آنرا به عنوان کهن ترین فن و تازه ترین علم در دانش پزشکی توصیف کرده اند مشتمل بر مباحث: شناخت و درمان و پیشگیری ناهنجاریها و اختلالات روانی است و در حقیقت به درمان بیماریهایی می پردازد که بیشتر بر زندگی روانی و رفتار فرد یعنی احساسات – تفکر و روابط اجتماعی او اثر می کند. کتاب تألیف لینفورد ریس با ترجم? گروهی از مترجمان زیرنظر و با ویراستاری مرحوم دکتر عظیم وهّاب زاده، شامل 35 فصل است که مهمترین مباحث این دو فن در آن مورد بررسی قرار گرفته است. 2 دکتر عظیم زاده درمجلات تخصصی بازتاب وویژه نامه اعتیاد مقالاتی به چاپ رسانیده است.  3 روان پزشکی : ویژگی اثر : دکتر عظیم وهاب زاده باویراستاری ترجمه کتاب مختصر روانپزشکی برگزیده چهارمین دوره کتاب سال شد.
آثار :  1 ، فلسفه تاریخ (امری نفر1340)کتاب انگلیسی بامشارکت علمی پاشا طالح برای سال ششم دبیرستانها، 1323  2 آموزش وپرورش درچند کشور ، انگلستان ، سوئیس ومصر : ویژگی اثر : استادفریار کتاب مذکور رادرسال 1320ترجمه کرده است.3 تاریخ صنایع ایران : ویژگی اثر : استاد فریارکتاب مذکور اثر کریستین ویلسن رادرسال 1317ترجمه ومنتشر کرد.4 تخت جمشید (رایش اسمیت 1342)  5 دکتر جرج واشنگتن کارو : ویژگی اثر : استادفریار کتاب مذکور راکه اثر شرلی گراهام وجرج لیپکم است درسال1332ترجمه منتشر کرده است.6 طرز اداره آموزشگاه 1317  7 طوفان (جرج استورات )  8 مردم شناسی ایران (هنری فیلد 1343)  9 معماری اسلامی ایران دردوره ایلخانان (دونالد ویلبر1346) ازترجمه های وتالفات دیگر استاد فریار است.
آثار :  1 دکتر هادی اکبر زاده بر5پایان نامه کارشناسی ارشد ودکتری راهنمایی ، مشاوره یانظارت داشته است.  2 شبیه سازی کامپیوتری .  3 شبیه سازیهای کلاسیکی وکوانتومی باکامپیوتر .  4 فیزیک کشاورزی .  5 مواد مغناطیسی رقیق شده : Semimagnotic Semitone Spin-ghss.
![]() |
![]() |
اوا براون دختر نجیب و زیبای بود که در روز 6 فوریه سال 1912 در شهر شلوغ مونیخ متولد شد او عاشق آلمان و حزب نازی بود این باعث شده بود که هنگامی که هیتلر رهبر حزب می آمد به عکاسخانه ایی که او در آن کار می کرد بیاید همه تلاش خود را می نمود تا بهترین و زیباترین عکس ممکن را از او بگیرد او می خواست در خطوط چهره آدلف هیتلر قدرت آلمان و عشق به سرزمین مظلومش که پس از جنگ جهانی اول دچار بحران و هزار مصیبت دیگر بود و مجبور بود طبق عهد نامه ورسای خراج به انگلیس و فرانسه بپردازد را نشان دهد او در هیتلر این توان را می دید که او می تواند کشورش را نجات بخشد . با این که هیتلر هنوز شناسنامه آلمانی نداشت او شیفته این مرد اتریشی شده بود .
در سال 1932 هیتلر شناسنامه آلمانی گرفت و به تابعیت آلمان درآمد آلمانی که به خاطر آن پانزده سال قبل در جنگ جهانی اول در جنگ اول جهانی در جبهه فرانسه به مدت یک سال کور و زخمی شد .
همان سال هیتلر هنگامی که اوا براون فقط 20 سال داشت از او خواست که با هم زندگی کنند. این در حالی بود که هیتلر در آن زمان 43 سال داشت .
اوا با وجود مخالفت پدرش فریدریش براون پیشنهاد آدولف هیتلر را عاشقانه پذیرفت و از آن پس تا آخرین لحظه عمر در کنار او زندگی کرد.
یک سال بعد در ژانویه 1933 هیتلر پس از پیروزی در انتخابات به صدر اعظمی رسید و کابینه خود را با همکاری حزب دست راستی آلمان تشکیل داد. پس از اندکی با مرگ هیندنبورگ رئیس جمهور آلمان شد .
گرمای عشق اوا براون قلب زخمی هیتلر از عشق ناکام گذشته ژلی روبال ، گرمایی دوباره بخشید او تواناست دوباره استواری و اقتدار سیاسی و مبارزاتی خویش را بدست بیاورد .
هیتلر پس از به قدرت رسیدن هرگز اوا براون رادر امور دولتی و سیاست دخالت نمی داد و به ندرت در مراسم او را به همراه خود میبرد و عملا اوا در سایه هیتلر زندگی می کرد.
اوا براون اغلب به اسکی و یا دوختن لباس برای عشقش می پرداخت و پناه آخر آدلف بود . این مسیر را تا آخرین لحظه عمر ادامه داد .
در هنگامی که سقوط برلین نزدیک شده بود، هیتلر مایل نبود اوا براون را به همراه خود به پناهگاه زیر زمینی ببرد، اما اوا اصرار کرد که می خواهد در کنار او بمیرد.
اوا 13 سال همسر غیر رسمی هیتلر بود .هیتلر در روز 29 آوریل سال 1945 در مراسمی ساده که در پناهگاه زیر زمینی و با حضور تعداد اندکی از جمله جوزف گوبلز ، وزیر تبلیغات آلمان نازی و همسرش برگزارشد ، به طور رسمی با اوا براون ازدواج کرد و روز بعد هر دو خودکشی کردند و اجساد آنان را در کنار هم آتش زدند تا به دست سربازان شوروی نیفتند. با وجود این ، سربازان شوروی بقایای اجساد نیمه سوخته آنها را به دست آوردند.
در روز 30 آوریل سال 1945 که پناهگاه هیتلر در شهر برلین از نزدیک زیر آتش ارتش سرخ بود، هیتلر با تپانچه خود خودکشی کرد و اوا در همان لحظه با خوردن سیانور روح عشقش را یک لحظه هم تنها نگذاشت گوبلز وزیر فرهنگ رژیم نازی طبق وصیت هیتلر پس از مردن آن دو ، اجساد آنها را در گودالی که از پرتاب بمب های متفقین پدید آمده بود آنها را با بنزین سوزاند و سپس خود همسر و فرزندانش به شکل دسته جمعی خودکشی کردند .
اوا براون هنگام مرگ فقط 33 سال داشت او فقط مدت 24 ساعت همسر رسمی عشقش بود.
نام اوا براون زنی که تنها 24 ساعت همسر قانونی آدولف هیتلر بود در کنار نام او در تاریخ ثبت شد . اوا براون دختری که همه وجودش برای تعالی آلمان در تب و تاب بود در تمام سالهایی که هزاران جنایت و انگ انگلیس و اسرائیل و آمریکا به هیتلر چسباندن نامش پاک ماند . چون قلب او سپید و پاک بود به قول متفکر فاخر حال حاضر کشورمان ارد بزرگ : ستایشگران میهن مردان و زنان آزاده اند . اوا براون ستایشگر کشورش بود و در این راه تا آخر راه را پیمود و برای همین امروز محبوب صدها میلیون آدم میهن میهن پرست در سرتاسر جهان است .
چند نکته دیگر از زندگی اوا براون :
نام کامل او " اوا آنا پائولا براون " است .
اوا به درس خواندن علاقه ای نداشت چون کتابهای تحصیلی شان را سراسر توهین به تاریخ کشورش می دید ( کتابهای درسی مردم آلمان توسط کشورهای پیروز جنگ جهانی اول نوشته شده بود ) و نهایتا در سال 1929 مدرسه را ترک کرد. پدرش به این مساله واکنش شدیدی نشان می دهد و در خانه مقررات به مراتب دست و پاگیرتری را به اجرا می گذارد.
تنگنای مالی باعث شد اوا براون در یکی از عکاسخانه های مشهور به نام هوفمن مشغول به کار گردد و در این عکاسخانه اوا برای اولین بار با آدولف ملاقات می کند.
پدرش معلم و مادرش خانه دار بود. پدرش فردریش فریتز براون و مادرش فرانزیسکا فانی کرانبرگر از خانواده های محترم ساکن منطقه باواریا بودند .
اوا براون دو خواهر دیگر بنامهای ایلزه و مارگارت داشت و فرزند دوم به حساب می آمد .
پدر اوا همیشه در آرزوی داشتن یک پسر بود و قبل از تولد او نام پسرش را رودلف انتخاب کرده بود .زندگی پنج نفره آنها بسختی اداره می شد اما پس از مدتی با ارثیه ای که از طرف یکی از اقوام به آنها تعلق گرفت صاحب زندگی نسبتا مرفهی شدند .